UNITATEA 10 - JOBUL MEU

În principiu, în această unitate despre muncă, se vor aprofunda cunoștințele despre profesii și abilități utile pentru muncă și se urmărește ce poate face robotul pentru a practică și a îndeplini obiective importante pentru a intra și a rămâne pe piață muncii. Ne vom concentra pe toate acele abilități care sporesc autonomia în domeniul muncii.
Fiecare unitate are activități cu 3 nivele de dificultate:

• La nivelul ușor vei recunoaște obiectivul activității și vei identifică profesiile pe fiecare planșă și vei deplasa robotul pe planșă (Abilitatea de citire nu este necesară. Sunt prezentate doar imagini).

• La nivel mediu poți uiliza planșă furnizată sau poți creă una proprie. La acest nivel este posibilă utilizarea codurilor QR pentru a obține mai multe informații (implică abilitatea de a citi).

• La nivel avansat trebuie să colaborezi cu alte persoane. Este un nivel pentru 2 sau mai mulți jucători. Te va ajută să-ți îmbunătățești competențele sociale și să respecți regulile generale și sociale.

Nivel Ușor

Bună, sunt gata de muncă!
Ce vrei sa faci când „o sa crești mare”?
Deplasează robotul pe planșă (Nivel ușor.pdf), descoperă diferitele locuri de muncă și încearcă să alegi ceea ce dorești să faci.
Jucați doi câte doi sau în grupuri mici. O persoană alege o ocupație de pe planșă și, prin descrierea dată, celălalt jucător trebuie să găsească locul potrivit.

Nivel Mediu

Vreau să aprofundez cunoștințele mele despre locurile de muncă!
Pe cine pot contacta dacă am nevoie de ceva?
Robotul se poate deplasa la diferite locuri de muncă și, prin utilizarea codului QR, poți obține mai multe informații despre tipul de muncă pe care îl face.
Jucați doi câte doi sau în grupuri mici și imaginați-vă situații diferite: la cine vă duceți dacă aveți nevoie de ...

Nivel Avansat

Robotul poate să se deplaseze la diferite abilițăti transversale. Gândește-te dacă te comporți așa în anumite situații.
Doi câte doi sau în grupuri mici puteți să vă adaptați planșa (Nivel avansat.pdf) și să creați una noua, mai specifică și potrivită pentru munca dvs.
Ce abilități am deja? La ce mai trebuie să lucrez? Obțineți +3 puncte pentru abilitățile pe care le aveți și -1 pentru cele pe care nu le aveți încă.
Alte activitati posibile: - Personalizează-ți robotul cu „haine" potrivite în funcție de locul de muncă specificat și rolul pe care l-ai ales. - Jucați doi câte doi folosind joburi, așa cum faceți cu persoanele în jocul „Ghiciți cine” - Dacă ai deja o slujbă, poți utiliza și planșa orașului de la Unitatea 3, pentru a memora cum să mergi singur pe drumul până la locul de muncă.